Biografie

Fred Van Den Bergh (° Buggenhout 1946) voltooide zijn middelbare studies aan het Koninklijk Atheneum Pitzemburg in Mechelen, studeerde daarna scheikunde en milieusanering aan de RUG en behaalde een graduaat bedrijfseconomie aan de KUL.

Hij werkte als hoofd van de laboratoria in diverse chemische bedrijven in het Antwerpse. Hij was actief in de ontwikkeling van chemische procedés, katalysatoren en analytische technieken. Hij stond mee aan de wieg van een bedrijf dat een nieuw soort hooggeleidende koolstof op de markt introduceerde. De laatste achttien jaar werkte hij in de vestiging van Bayer (nu Lanxess) op de Linkeroever.

Fred Van Den Bergh reisde beroepsmatig naar meer dan vijfentwintig landen in vier continenten als technisch consultant.

Hij stopte op 60-jarige leeftijd en begon een tweede leven als auteur van misdaadromans en korte verhalen. ‘Dertien Kilo’ is zijn eerste thriller die wordt uitgegeven. Deel II en III van de "Miljardair Trilogie" verschijnen bij uitgeverij Lannoo in 2012. Zijn romans spelen zich grotendeels af in Antwerpen en omgeving.

Hij is een fan van Anton Tsjechov (Fred Van Den Bergh schreef zelf een toneelstuk in zijn studententijd), Jef Geeraerts en Deflo.

Fred Van Den Bergh woont met zijn vriendin op de Antwerpse Linkeroever. Hij schildert abstracte doeken en zijn belangstelling voor wetenschap vertaalt zich in een meterslange rij boeken over de ontwikkelingen in de fysica.